lauantaina, kesäkuuta 03, 2006

Eri ihmisten ajatuksia

Keskustelin eilen kahden endurokuskin kanssa, joista toinen on reissannut Venäjällä. Tuli mm. toissapäivänä Muurmanskista.

Ajatuksia ja kommentteja heiltä:
- ehdottomasti 4 x vararenkaat mukaan. Teiden päällysteessä on teräväreunaisia reikiä, joita ei ole merkitty. Osa reiistä on paikattu tiilillä, jotka on sen jälkeen sosialisoitu parempaan käyttöön... Sisärenkaita menee, ja paikkaamalla ei välttämättä saa venttiirikon jälkeen kumista käyttökelpoista

- pyörien sulakkeita mukaan

- ajotavasta: näköetäisyys koko ajan! Jos viimeiselle tapahtuu onnettomuus eikä näköyhteyttä ole, avun saanti viivästyy vaarallisen paljon. Samoin yksin eksyneelle (tms.) voi tulla pahimmassa tapauksessa paikallisten kanssa ei-niin-mukavia kohtaamisia. Jos takana tulevaa ei näy, niin pyörä heti seis. Letka pysähtyy ja ensimmäinen kääntyy takaisin keräten koko pumpun mukaansa.

- miettimisen aiheeksi riittävän pitkän voimansiirtoketjun, lukkojen ja katkaisutyökalun ottaminen. Ketjuun juuttunut kivi voi keskeyttää muuten matkan

- karkeakuvioiset renkaat mukaan. Hiekka voi olla erittäin hienoa ja pehmeää. Teitä paikataan penkalta otetulta hiekalla, eikä sen laatu ole välttämättä hyvää.

- saha? Jos tarvitsee tehdä tulet, pieni kirves ei välttämättä riitä

- pyörien lastauksessa painopiste mahdollisimman alas. Sivulaukut paremmat kuin päälle kasaaminen.

+Pasi

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Really amazing! Useful information. All the best.
»

1:26 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home