tiistaina, huhtikuuta 25, 2006

Sekalaisia ajatuksia ja tietoja

Vanha ja kokenut Venäjänkävijä Visa Koivu antoi seuraavia ohjeita.

Kiitos Visalle!

Moderoin niitä hieman lähinnä luettavuuden takia:

==========================
- viisumi + ajoneuvoviisumi
http://lahialuematkat.fi/
Mä kurkkasin noita viisumien hintoja eikä lähialuematkat näytä mitenkään aivan hirmuisen kalliilta jos ottaa sen kuukauden kertaviisumin mikä riittänee tuolle teidän reissulle. Vuoden viisumien hinnat näyttäisit olla lähes tuplaten sen hintaset mitä ne halvimmillan maksaa.

Noitten hinnoista en sano mitään kun en muista mitä me maksoimme viime kesänä noista vakuutuksista. Tarvittaessa sen vakuutuksen voi ostaa rajaltakin, mutta kun kerran aikaa reissuun on reilusti niin kannattaa hommata ennakkoon. Mitään muuta vakuutusta noista toimistoista ei varmaankaan kannata ottaa kuin se pakollinen liikennevakuutus.

- vakuutusturva omasta vakuutusyhtiöstä (ajoneuvon varkaus ja henkilön tapaturmavakuutus)
Te ilmeisesti pysytte koko reissun ajan Euroopan puolella, jolloin normaali varkaus tai kaskovakuutus on voimassa koko reissun ajan. Kannattaa kuitenkin vielä tarkastaa yhtiöstä millanen heidän käytäntönsä on Venäjän suhteen. Ilmeisesti kaikilla on omavastuu korotettu Venäjällä ja joissain yhtiöissä joutuu maksamaan "Venäjän- lisää", että vakuutus on yleensäkin voimassa Venäjällä.

Mitään varsinaista tapaturmavakuutusta ei varmaankaan tarvitse tai kannata ottaa. En tiedä miten noitten kertaviisumien kanssa on, mutta ainakin jos ottaa monikertaviisumin niin silloin pitää olla matkavakuutus mikä maksaa luokkaa reilu 20e vuodessa. Se kattaa kaikki hoitokulut ilman omavastuuta ja ilman minkäänlaista hoitokulukattoa kaikkialla maailmassa.

Vakuutus on voimassa myös mopolla ajaessa. Eli jos vaikka Karjalassa kaatuu mopolla ja loukkaantuu niin vakuutus korvaa medihelilennon Suomesta suomalaiseen sairaalaan.

Kannattaa vielä varmistaa omasta yhtiöstä, että se korvaa myös silloin jos kaatuu mopoillessa. Ainakin Fenniassa ja Tapiolassa homma toimi noin viime kesänä.
===================
+Pasi